Öppettider för företag:

Måndag till fredag kl 07.00-16.00

Passivhuset Lilla Nyby återvinningscentral

Återvinningsanläggningen Lilla Nyby

Som företag lämnar du ditt avfall till återvinningsanläggningen Lilla Nyby, där ser vi till att det tas om hand på ett ansvarsfullt sätt. Välkommen!

Välj rätt väg in till Lilla Nybys område

Det finns två vägar in till Lilla Nybys område. En är för privatpersoner och en är för företagare. När du kommer från Eskilstuna-hållet på väg 53, ska du som företagare köra in på den andra infarten för att komma till företagsvågen. 

Kör upp på vågen

Som en del av vårt kvalitetsarbete på Lilla Nyby har vi monterat upp radiakbågar vid vågen för företagskunder. Bågarna hjälper oss att mäta om det finns radioaktivitet i bilens last. Det här är för att förbättra arbetsmiljön för både dig och medarbetare på Lilla Nyby men också för att förhindra att du ska betala onödiga kostnader för att riskera att kontiminera annat material. Därför är det extra viktigt att du och/eller dina chaufförer kör max 5 km/h upp på vågen så att bågarna hinner att avläsa lasten.

Vi väger farligt avfall

För att uppfylla anteckningsskyldigheten i Avfallsförordningen  och rapporteringen till Naturvårdsverket väger vi in allt farligt avfall. Det innefattar även invägning av vitvaror, kyl och frys samt all elektronik. Tänk på att du när du lämnar farligt avfall på Lilla Nyby måste du ha föranmält transporten via formuläret. Fyll i formuläret här (öppnas i nytt fönster).

Nej tack till säckar

Om du slänger avfall i de olika containrarna på rampen så ska allt material ska sorteras synligt i de olika containrarna. Töm dina säckar och sortera allt material. Om du har funderingar kring sortering finns alltid vår personal på plats för att hjälpa dig. 

Vi tar inte emot era däck

Företag kan inte lämna däck på återvinningsanläggningen. Vi hänvisar därför till däckåterförsäljare eller Svensk Däckåtervinning.

Hitta till Lilla Nyby

Karta över Lilla Nyby återvinningscentral

Välj rätt väg in till Lilla Nyby!

Vi har två olika vägar in till Lilla Nybys område. En väg för privatpersoner, och en väg för företagare. På så sätt separeras privatbilister och tung företagstrafik, vilket ger en säkrare trafikmiljö för alla. 

Områdesregler på Lilla Nyby

När du passerat entrén till Lilla Nyby anses du ha accepterat våra områdesregler, därför är det bra om du läst igenom dem innan besöket.

Porträtt av Kirsi Gustavsson

Kontakta en säljare

Boka tid för ett möte, få svar på dina frågor eller få mer information om våra produkter och tjänster.