Droppande kran

Vattnet stängs av i delar av Borsökna, torsdag 18/3, kl. 20.00

En akut vattenläcka gör att vi under kvällen måste stänga av vattnet för att laga läckan. Tre stycken vattentankar ställs ut i området där vatten kan hämtas.

På grund av en läcka på ledningsnätet kommer vi under kvällen behöva stänga av vattnet i stora delar av Borsökna. Från kl 20.00 i kväll, torsdag den 18/3 stängs vattnet av och det sätts på igen så snart läckan är lagad. Vi räknar med att det blir senast kl. 05.00 fredag morgon 19/3.

Vid behov ber vi dig att tappa upp vatten i förväg. Vatten kommer också att finnas tillgängligt för hämtning i tankar som ställs ut under reparationsarbetet. Tankarna kommer att stå vid Falkvägen 42, Falkvägen 87 och Flugmötesvägen 31. Ta med eget kärl att hämta vatten i.

Adresser som påverkas är:
Flugmötesvägen, Dvärgsångarvägen, Ejdervägen, Stenåsvägen, Svanvägen, Falkvägen, Taltrastvägen, Björktrastvägen, Nötväckarvägen, Tofsmesvägen, Fluggsnapparvägen, Vipvägen, Ringduvevägen, Grönfinksvägen, Sävsångarvägen, Gråsparsvägen, Örnvägen, Tranvägen och Solvägen.

Missfärgat vatten kan uppstå
När vattnet sätts på igen kan vattnet till en början vara missfärgat. Ofta släpper små partiklar av järn när flödet kommer igång i ledningarna. Då är det bra om man låter en eller flera kranar spola en stund tills vattnet klarnat. Mer om missfärgat vatten finns att läsa härnedan eller i den här länken. http://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/ditt-vatten/vattenfakta2/missfargat-vatten/

Vi förstår att detta är besvärligt för er som drabbats och ber om överseende!

Följ vår driftinfo
På vår driftinformationssida kan du följa information om pågående driftstörningar. http://www.eem.se/privat/driftinformation/ 

 

Missfärgat vatten från kran

Varför är vattnet brunt eller gult?

Har du någonsin undrat varför vattnet som kommer ur kranen inte är så friskt och klart som förväntat? Vi förklarar varför vattnet ibland kan vara missfärgat när det kommer ur kranen.