Droppande kran

Skogstorp, Husby och Hållsta utan vatten p g a ledningsläcka.

Vid fyratiden på lördagmorgonen den 13/3 upptäcktes en läcka på en huvudledning som förser boende i Skogstorp, Husby och Hållsta med vatten. Läckan är identifierad och vår personal jobbar för fullt med att laga ledningen. Arbetet beräknas bli klart under dagen.

Vattentankar för hämtning av vatten
Vatten finns att hämta i vattentankar som är utplacerade vid Moängsvägen, Solåsen, Älundavägen samt Högvallavägen 23. Ta med eget kärl för hämtning av vattnet.

Missfärgat vatten kan uppstå
När vattnet sätts på igen kan vattnet till en början vara missfärgat. Ofta släpper små partiklar av järn när flödet kommer igång i ledningarna. Då är det bra om man låter en eller flera kranar spola en stund tills vattnet klarnat. Mer om missfärgat vatten finns att läsa härnedan eller i den här länken. http://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/ditt-vatten/vattenfakta2/missfargat-vatten/

Vi förstår att detta är besvärligt för er som drabbats och ber om överseende!

Följ vår driftinfo
På vår driftinformationssida kan du följa information om pågående driftstörningar. http://www.eem.se/privat/driftinformation/ 

Missfärgat vatten från kran

Varför är vattnet brunt/gult?

Du kanske har varit med om att vattnet som kommer ur kranen inte alls ser ut som förväntat, det vill säga friskt och klart. Här förklarar vi varför vattnet ibland kan vara missfärgat när det kommer ur kranen.

Ikon för avbrottsinformation

Få avbrottsinformation

Här hittar du samlad avbrottsinformation för el, vatten, fjärrvärme, fiber och återvinning.