Till sidans huvudinnehåll
30/202 (visa lista)

Se över dina passdelar inför elmätarbytet

I slutet av april påbörjar vi den sista omgången elmätarbyten hos våra elnätskunder i EEM. Förbered dig genom att se över dina huvudsäkringars passdelar och undvik ett eventuellt abonnemangsbyte med en annan avgift.

Under bytet av din elmätare kommer montören att se över dina huvudsäkringars passdelar så att de motsvarar det elnätsabonnemang du betalar för. Det är du själv som ansvarar för att ha rätt passdelar och vi vill därför uppmana dig att se över detta innan elmätarbytet. Om du upptäcker att passdelarna är högre eller lägre än ditt abonnemang och samtidigt känner dig osäker på vilka säkringar du bör använda, kan du alltid rådfråga en auktoriserad elinstallatör.

Ändrad avgift

Om montören upptäcker att passdelarna inte stämmer överens med ditt nuvarande elnätsabonnemang, kommer du att flyttas över till rätt abonnemang. Samtidigt ändras din avgift som kan bli antingen högre eller lägre beroende på vilka passdelar du har. Om du har flera olika sorters passdelar, är det den som passar för säkringar med störst amperestyrka som är styrande för din avgift. Om dina passdelar överensstämmer med ditt elnätsabonnemang kommer inga förändringar ske.

På vår sida om säkringsstorlekar kan du läsa mer om säkringar och passdelar samt var du kan hitta dem hemma hos dig! 

Använd rätt säkringar och passdelar

Använd rätt säkringar och passdelar

Huvudsäkringarna i ditt elmätarskåp har två viktiga uppgifter; de styr hur mycket el du kan använda samtidigt och de skyddar din elanläggning om den skulle gå sönder. Huvudsäkringarna är oftast tre till antal och sitter vanligtvis nära din elmätare.