Till sidans huvudinnehåll
37/203 (visa lista)

IKEA förlänger sin cirkulära satsning i ReTuna Återbruksgalleria

För två år sedan öppnade IKEA världens första renodlade second hand-butik för sina produkter i ReTuna återbruksgalleria som ett test. Åren har gett värdefull kunskap och lönsamhet, och därför förlängs satsningen ytterligare några år.

Under verksamhetsåret 2022 mer än fördubblade IKEA sin försäljning i second hand-butiken och gav därmed omkring 43 000 produkter ett andra liv i stället för att de skulle kastas bort. Tack vare det gick IKEAs second hand-butik på ReTuna förra året med vinst och man väljer att förlänga satsningen genom att hålla öppet till augusti 2025.

Lärdomarna från de två första åren förs nu vidare till alla svenska IKEA varuhus för att fler kunder ska kunna erbjudas återbrukade möbler från IKEA.

- Det är med stor glädje vi tar emot nyheten att IKEA fortsätter satsningen med att ge sina möbler ett andra liv här i gallerian. Vi är också stolta över att på nära håll få följa deras utveckling och att vårt tankesätt kring hållbar konsumtion i framtiden har inspirerat till att testa ett cirkulärt koncept, säger Simon Glimtoft, Centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria.