Till sidans huvudinnehåll
119/204 (visa lista)

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö är med och arrangerar elnätsbranschens största mässa

I maj 2022 deltar cirka 2 000 personer från hela Sverige på elnätsbranschens största mässa, EBR Metod- och maskindagar. Mässan anordnas i två omgångar i Vilsta.

Bakom mässan står branschorganisationen Energiföretagen Sverige som tillsammans med olika medlemsföretag arrangerar mässan i medarrangörens hemstad. Den här gången är det Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö, ESEM, som är medarrangör.

-    Det känns härligt att vi får förtroendet att stå som värd för den här mässan. EBR Metod- och maskindagar är ett arrangemang som ger hela branschen möjlighet att ta del av den senaste tekniken och nya metoder, säger Lars-Olov Persson, ESEMs projektledare för mässan.

Mässan vänder sig till personal i elnätsbranschen men även studenter, skolelever och andra intressenter kommer att bjudas in. Under två dagar får varje omgång deltagare uppleva demonstrationer och själva testa både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg och material utomhus i åtta visningsstationer.

På kvällen den första dagen är det gemensam middag med underhållning. Mässan pågår i totalt fyra dagar och engagerar personal både från ESEM och Energiföretagen som tillsammans arbetar med genomförandet - från planering till färdig mässa.

  •   Förberedelserna är redan i full gång. Det känns fantastiskt att kunna genomföra en så här stor och inspirerande mässa, särskilt efter den tid vi alla gått igenom – då vi mest setts digitalt, säger Jenny Åkerberg, projektledare för EBR Metod- och maskindagar på Energiföretagen Sverige.

Om EBR samt Metod- och maskindagar

EBR står för ElnätsBranschens Riktlinjer och är ett registrerat varumärke som ägs av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.

EBR Metod- och maskindagar, ”elnätsbranschens OS”, är ett event som sedan många år tillbaka arrangeras vart fjärde år. Här kan du läsa mer om EBR Metod- och maskindagar.

Om Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö
All personal på Eskilstuna Energi & Miljö (EEM) och SEVAB Strängnäs Energi AB (SEVAB) är anställda i det gemensamma driftbolaget Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö AB (ESEM). ESEM ägs och drivs av EEM och SEVAB. Här kan du läsa mer om ESEM.