Studiebesök på våra anläggningar

Är du intresserad av att få veta hur ett reningsverk fungerar eller hur vi arbetar på vår återvinningscentral Lilla Nyby? Boka in ett studiebesök hos oss!

Besökstid är normalt tisdagar eller torsdagar kl 09.00-10.30. Vi tar emot grupper på max 12 personer vid samma tillfälle, varav minst 1-2 vuxna. Det är önskvärt att ni har oömma kläder på er samt stadiga skor. Under besöket ska alla besökare bära reflexväst som delas ut på plats.

Minst en månad innan önskad besöksdag måste vi ha en intresseanmälan. Vi tar då kontakt med er och bokar in en passande dag.

Ekeby reningsverk.

Ekeby reningsverk

Var tar vattnet vägen när du spolar i toaletten? Hur fungerar egentligen ett reningsverk? Det och mycket mer får du reda på när du besöker Ekeby reningsverk.

Kraftvärmeverk

Värmen kommer från vårt kraftvärmeverk mitt i centrala Eskilstuna. Nyfiken på att se hur allting fungerar? I mån av tid, och när driftsäsongen tillåter, tar vi gärna emot studiebesök, framför allt från branschrelaterade företag, utbildningar och organisationer.

Hyndevad reningsverk.

Hyndevad vattenverk

Hur fungerar ett vattenverk? Och vad gör man egentligen i ett laboratorium? Det och mycket mer får du reda på under ett besök på Hyndevad vattenverk.

Lilla Nyby Färgsortering.

Lilla Nyby återvinningscentral

Hur sorteras våra sopor? Vad görs egentligen på en återvinningscentral? Och hur mycket sopor slänger vi i Eskilstuna varje år? Det och mycket mer får du veta på ett studiebesök på Lilla Nyby återvinningscentral.

Elverket.

Elverket

Vad är egentligen ett elverk? Och hur fungerar det? Det får du svar på under ett studiebesök på vårt elverk.

Återbruksgallerian ReTuna.

ReTuna återbruksgalleria

Kliv in bakom kulisserna i världens första återbruksgalleria och lär dig allt om återvinning och återbruk.

Barn som sorterar soppåsar.

Eco Friends

Genom vårt unika utbildningskoncept får skolbarn i Eskilstuna en möjlighet att besöka våra anläggningar.