Till sidans huvudinnehåll
Vinjett för Eco Friends

Eco Friends – vi tar ansvar för barnens framtidstro

Vad har miljö med mig att göra? Hur hänger mina val här hemma ihop med de hotade djuren på andra sidan jorden? Det är vad eleverna i årskurs 2, 4 och 6 inom Eskilstuna kommun får lära sig när de tillbringar tid med Eco Friends.

Under inspirationsdagar förlagda på EEMs anläggningar och Parken Zoo ökar vi medvetenheten om våra dagliga handlingar, de resurser vi använder och hur det påverkar vår natur och våra djur.

Eco Friends vänder sig till årskurs 2, 4 och 6 med olika teman för att eleverna ska få en kontinuitet i sitt hållbara lärande. Eco Friends utgår från människan i hemmet och de dagliga aktiviteter vi utför där. På EEMs anläggningar lär vi oss på ett praktiskt och visuellt sätt om de resurser vi använder. Varifrån kommer vattnet och vart tar det vägen när vi spolar ner det? Vart tar soporna vägen? Var kommer elen och värmen ifrån och hur påverkar våra levnadsvanor klimatet och naturen omkring oss?

Vad vill vi uppnå?

Genom Eco Friends får eleverna den viktiga kunskapen som krävs på ett nära och konkret sätt i kombination med studiebesök som ger egna upplevelser och en medvetenhet kring sina egna värderingar. Målet är att kunskapen på detta sätt även ska nå hjärtat och förstärka de värderingar som leder till de beteendeförändringar hos våra samhällsmedborgare som är nödvändiga för att uppnå en hållbar utveckling. Vi vill ge kommunens barn och ungdomar en positiv framtidstro och vetskapen om att de är med och påverkar den. Läs mer på ecofriends.se

Barn som sorterar avfall

Boka studiebesök via Eco Friends

Vi tar emot klasser i årskurs 2, 4 och 6 i Eskilstuna kommun.

Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

Studiebesök

Gör studiebesök på våra anläggningar och se hur våra verksamheter fungerar.