ReTuna Återbruksgallerias entré

Semester på hemmaplan - upptäck ReTuna i sommar!

Människor från hela världen har rest till Eskilstuna endast för att besöka vårt unika centrum för återbruk. Men har du som bor här i närheten verkligen utforskat återbruksgallerian? Om inte, i sommar är det dags att ta en sväng förbi världens första återbruksgalleria, ReTuna!

Butiken Ecoflor på ReTuna

1. Hållbar shopping på ReTuna

Du börjar med att strosa runt i butikerna och leta efter sådant du behöver. Och sådant du inte visste att du behövde! För på ReTuna kan du alltid shoppa med gott samvete eftersom allt som säljs är återbrukat, begagnat, ekologiskt eller hållbart producerat. Här finns inredningsdetaljer och porslin, sportutrustning och friluftsprylar, möbler och lampor, leksaker och böcker. Och missa inte den underbara blomsterbutiken Ecoflor med miljövänligt odlade blommor och återbrukade krukor.

Ikeas Second Hand butik i Retuna Återbruksgalleria

2. Upptäck världens första IKEA Second Hand

Visste du att IKEA valt att öppna sin allra första second hand-butik på ReTuna? Ett helt unikt samarbete som visar att både små och stora aktörer behöver kroka arm för att komma framåt i utvecklingen. I IKEA-butiken hittar du både nya och äldre IKEA-möbler och prylar. Allt som lämnas in repareras eller fräschas upp. Intresset för begagnade IKEA-prylar är väldigt stort och butiken byter skepnad flera gånger per dag. Har du några IKEA-möbler hemma i förrådet som ligger och dammar? Ta med dem och lämna in i Returen! Alla saker är välkomna oavsett skick. 

Begagnade jeans hos ReTuna Återbruksgalleria

3. Uppdatera garderoben på ett klimatsmart sätt

Vem har sagt att det måste vara en belastning för miljön att vara modeintresserad? På ReTuna kan du hitta en ny klädstil, följa trenderna och uppdatera garderoben helt utan att få dåligt miljösamvete. Här finns både exklusiv vintage och nyare begagnade plagg från de stora kedjorna. Här är priserna tilltalande och utbudet stort, dessutom hittar du unika kläder som ingen annan har.

Ps. 80 % av klädernas miljöpåverkan sker vid produktionen. Genom att handla second hand och använda de kläder som redan finns bidrar du till en mer hållbar textilkonsumtion. Du kan köpa 197 stycken begagnade jeans innan du kommer upp i samma klimatpåverkan som ett enda par nyproducerade jeans. Så välkommen att shoppa loss på ReTuna!