Till sidans huvudinnehåll
31/202 (visa lista)

Nu är det dags för elmätarbyten i Eskilstuna

I slutet av april 2023 påbörjas åter igen elmätarbyten i Eskilstuna kommun och för majoriteten av våra kunder beräknas mätarna vara utbytta till slutet av 2023.

I september 2018 fattade regeringen beslut om krav på nya funktioner i elmätarna vilket betyder att alla elnätsföretag i Sverige behöver byta ut eller uppdatera sina elmätare innan 2025. Eskilstuna Energi och Miljö kommer därför att byta ut alla elmätare och har anlitat Eltel för att genomföra mätarbytena. För att du som kund ska känna dig trygg är alla montörer utrustade med ID-kort märkta med både Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljös samt Eltels logotyper.

Alla kunder kommer att få brev från Eltel med mer information samt tidsbokning om det är aktuellt.

Inför mätarbytet

Här hittar du information inför bytet av din elmätare, som när vi kommer, om du behöver vara hemma och om du behöver du förbereda något.

Montör från Eltel

Eltel byter din mätare

Vi har anlitat Eltel Networks AS för att genomföra bytet av din elmätare. Det är Eltels kundservice du kontaktar för exempelvis frågor angående tidsbokning.

Den nya elmätaren

Den nya elmätaren

Den nya elmätaren kan avläsas och styras av oss via fjärranslutning och den inbyggda brytaren kan slås av eller på via tryckknapp.

Frågor och svar om mätarbytet

Vem byter elmätarna? Varför ska elmätarna bytas? Här hittar du svar på dina frågor.