Till sidans huvudinnehåll
41/203 (visa lista)

Anmäl ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister för snabbare utbetalning av elprisstödet

Försäkringskassan informerar om att elprisstödet kommer att börja betalas ut den 20 februari. Några bankdagar senare kommer elkunderna att börja få in pengar på sina konton.

För att utbetalningen ska gå så snabbt och smidigt som möjligt uppmanar Försäkringskassan alla elkunder att anmäla sitt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Även Swedbanks kunder bör kontrollera att de har ett konto i kontoregistret.

Här kan du anmäla ditt konto eller lösa in en avi

Läs mer om utbetalningen hos Försäkringskassan

Vad händer om jag inte anmäler mitt konto?

Du kommer fortfarande att få dina pengar även om du inte anmäler ditt konto, men det kommer att ta längre tid. Du kommer då att få en utbetalningsavi. Det är kostnadsfritt att lösa in avin online, eller så kan du lösa in den hos ett ombud mot en avgift

Du kan fortfarande anmäla ditt konto även efter den 13 februari för att snabba på processenen, men då kan utbetalningen dröja ytterligare några dagar.

Var vaksam mot bedragare

Kom ihåg att varken Försäkringskassan eller banken kommer att kontakta kunder och be dem lämna kontouppgifter eller logga in någonstans. Om du blir kontaktad på det sättet är du utsatt för ett bedrägeriförsök. Du kan läsa mer om det här.