Vi är stolta arrangörer av elnätsbranschens största mässa 2022!

Jippi! Nu har vi kommit igång rejält med arbetet bakom EBR Metod- och maskindagar. Siktet är inställt på att genomföra mässan trots eventuella sviter av coronapandemin och i dagarna samlades alla inblandade i mässområdet i Vilsta för vidare förberedelser.

I maj 2022 ser vi gärna att Eskilstuna vimlar av besökande distributionselektriker, drifttekniker och annan elnätspersonal från hela Sverige. Cirka 2 000 personer hoppas vi kommer närvara vid elnätsbranschens största mässa, EBR Metod- och maskindagar. Mässan anordnas i två omgångar i Vilsta, tillsammans med EBR och Energiföretagen Sverige.

Mässan vänder sig till verksam personal i elnätsbranschen men även studenter, skolelever och ett antal andra intressenter kommer att bjudas in. Under två dagar får varje omgång ta del av demonstrationer och själv känna på både nya och beprövade metoder, maskiner, verktyg och material utomhus i åtta visningsstationer. Mässan pågår i totalt fyra dagar och engagerar personal både från ESEM och Energiföretagen som tillsammans arbetar med genomförandet från planering till färdig mässa!

EBR MoM-gänget Vilsta 2021.jpg
Gänget bakom EBR Metod- och maskindagar samlade i mässområdet Vilsta.

Om EBR och Metod- och maskindagar

EBR står för ElnätsBranschens Riktlinjer och är ett registrerat varumärke som ägs av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.

EBR Metod- och maskindagar är ett stort event som sedan många år tillbaka arrangeras vart fjärde år. På mässan får elnätsföretagens personal umgås med kollegor från hela landet och titta på den senaste tekniken inom branschen.