Varning för oseriösa försäljningsmetoder

Just nu får boende i olika delar av Eskiltuna besök av personer som utger sig för att komma från Eskilstuna Energi och Miljö – och vill sälja elavtal.

-          Vi vill varna för dessa försäljare. De har inget samarbete med oss och det är viktigt för oss att våra kunder ska vara trygga med vilka vi på Eskilstuna Energi och Miljö är, säger Kari Potkonen, försäljningschef på Eskilstuna Energi och Miljö.

Flera Skiftingebor har hört av sig till kundservice på Eskilstuna Energi och Miljö idag och under gårdagen.

-          De berättar att personer ringt på deras porttelefon och sagt att de kommer från Eskilstuna Energi och Miljö och vill sälja el. Detta stämmer inte, våra elrådgivare är inte ute på kundbesök i Skiftinge just nu, säger Kari Potkonen.

När elrådgivarna från Eskilstuna Energi och Miljö är ute på kundbesök i olika bostadsområden i Eskilstuna är de alltid tydliga med att de kommer från just Eskilstuna Energi och Miljö.

-    De bär gröna kläder med vår logotype och har med sig företagslegitimation. Innan besöken skickar vi ut information om att vi kommer till de berörda kunderna, där vi även hänvisar till vår hemsida, säger Kari Potkonen.

Tips till dig som är kund

  • Du har ångerrätt vid hemförsäljning. Ångerrätten är 14 dagar. Detta betyder att du har 14 dagar på dig att ångra dig när du ingår ett elhandelsavtal i ditt hem. Samma ångerrätt gäller om du har ingått elhandelsavtal vid så kallad gatuförsäljning. 

Källa: Konsumenternas energimarknadsbyrå

 

För ytterligare information kontakta:

Kari Potkonen, Försäljningschef, 016-10 66 30.