Utökad avstängning i värme- och varmvattenleverans under helgen 24-27 juli

Nu är tidigare aviserat arbete i full gång på värmeverket i Eskilstuna. Från natten till den 24 juli till 07.00 den 27 juli genomför vi ett större renoveringsarbete. 

I samband med arbetet kan värme- och varmvattenavbrott uppträda i Eskilstunas fjärrvärmenät. Kallvattnet påverkas inte. Tyvärr upptäcktes under natten till idag fredag att fler kunder än beräknat får sin värme- och varmvattenleverans helt avstängd. Dessa ges separat information under fredagen.

För att möjliggöra renoveringsarbetet måste ledningarna i det aktuella området tömmas på fjärrvärmevatten. Vi kyler ner vattnet innan vi tömmer ut det i dag- och spillvattenbrunnar. Via dagvattenbrunnar kan fjärrvärmevattnet nå Eskilstunaån. Eftersom fjärrvärmevattnet är starkt grönfärgat av Pyranin (pyrentrisulfonsyra) innebär det att även Eskilstunaån kan bli tillfälligt grönfärgad. Pyranin är en livsmedelsklassad färg som bland annat används i schampo och diskmedel. Det påverkar inte vattnets kemi och är alltså helt ofarligt. Färgen tillsätts till fjärrvärmevattnet för att vi ska kunna hitta läckor i systemet.

Denna typ av renoveringsarbete planeras in under sommaren eftersom behovet av värme och varmvatten då är lägre än under vintern.

Vi ber om överseende med avbrottet. Håll dig uppdaterad på vår hemsida för driftinformation, eem.se/privat/driftinformation/.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 016-10 60 60