Droppande kran

Vattenläcka påverkar trycket i Eskilstuna kommun

Uppdatering 2018-08-03 kl. 15:30
Läckan är nu lagad och vattentrycket i kommunen ska vara tillbaka till det normala. Efter reparationen som genomförts kan missfärgat vatten förekomma. Missfärgat vatten kan upplevas otrevligt att dricka. Låt därför vatten spola genom kranen tills det klarnar. Undvik att tvätta vittvätt om du upplever missfärgat vatten då det kan missfärga din tvätt.

Uppdatering 2018-07-31 kl. 08:50
Boende på högområdet i Solvik ska nu ha vatten i sina bostäder igen. Reparationen av läckan fortgår men ännu kan vi inte säga när den är helt reparerad. Ingen ska vara utan vatten, men boende i kommunen kan fortfarande uppleva ett sämre tryck.  

Uppdatering 2018-07-30 kl. 14:00
På grund av vattenläckan är boende på högområdet i Solvik helt utan vatten. Två vattentankar kommer att stå utställda för påfyllning av vatten, en på Älgstigen och en vid busshållplatsen i Solvik. Vi arbetar för att säkerställa vattenleveransen men kan för närvarande inte säga när läckan är reparerad och vattnet är tillbaka. 

-------------------------

I lördags kväll uppstod en vattenläcka på en av våra huvudledningar vid Montörgatan i Vilsta/Lagersberg. Läckan kan påverka vattentrycket hos boende i Eskilstuna kommun. Ingen ska vara utan vatten, men du kan uppleva ett betydligt sämre tryck än vanligt, särskilt du som bor på en höjd där vattnet måste pumpas upp till huset.

Vattenläckan är lokaliserad och arbetet med att stänga läckan pågår just nu. För närvarande kan vi inte säga när läckan är reparerad, men vi arbetar så fort vi kan för att åtgärda den. Vi uppmanar alla att använda sitt vatten sparsamt under reparationen!

Vi återkommer löpande med uppdaterad information.