EBR-flaggor

Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö blir värd för elnätsbranschens största mässa

Nu är det klart att jätte-evenemanget EBR Metod- och maskindagar, som nyligen arrangerats i Falun, kommer att arrangeras i Eskilstuna nästa gång år 2022! Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö blir värd för elnätsbranschens största mässa, som genomförs i samarrangemang med Energiföretagen Sverige och Destination Eskilstuna.

Bakom mässan står branschorganisationen Energiföretagen Sverige som tillsammans med olika medlemsföretag arrangerar mässan vart fjärde år, i den aktuella medarrangörens hemstad. År 2022 är det alltså Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö som arrangerar mässan i Eskilstuna tillsammans med Energiföretagen och Destination Eskilstuna.

Det känns spännande, utmanande och roligt att vi får förtroendet att stå som värd nästa gång mässan arrangeras. EBR Metod- och maskindagar är ett fantastiskt arrangemang som ger hela branschen möjlighet att ta del av den senaste tekniken och nya metoder. Det är ett arrangemang som sätter Eskilstuna Energi och Miljö Elnät på kartan som ett framåt elnätsföretag, men även Eskilstuna som en stad väl värd att besöka säger Kjell Andersson, affärsområdes­chef Elnät.

EBR Metod- och maskindagar är ett branschevenemang för elnätsföretagen där såväl nya som beprövade metoder, maskiner, verktyg och material visas upp utomhus på åtta visningsstationer. Arrangemanget genomförs i två omgångar under totalt fyra dagar och vänder sig till elnätsföretagens personal. Årets mässa i Falun hade ca 1 400 besökare och 90 utställare, där bland annat ESEM ansvarade för en av stationerna.

Vad är EBR?
EBR står för ElnätsBranschens Riktlinjer och är ett registrerat varumärke som ägs av branschorganisationen Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Läs gärna mer om EBR på Energiföretagen Sveriges webbplats.