Hemtrevlig mix i ny butik i ReTuna Återbruksgalleria

Gillar du inredning, retroprylar och ekologiskt odlade blommor? Då är nya butiken Ecohome i ReTuna Återbruksgalleria något för dig.

– Vi vill visa att det går att skapa en mer hållbar livsstil, med genomtänkta alternativ till det vanliga utbudet, säger Maria Larsson som driver butiken tillsammans med sin syster Karin Larsson.

Allt började 2009, när Karin Larsson öppnade blomsterbutiken Decoflor i Gamla stan i Eskilstuna. Konceptet med miljövänligt odlade blommor i kreativ miljö blev en succé – och 2017 öppnade Karin tillsammans med sin syster Maria butiken Ecoflor i ReTuna Återbruksgalleria. Nu tar Karin och Maria sitt koncept ytterligare ett steg vidare, och startar inredningsbutiken Ecohome i ReTuna Återbruksgalleria.

– Den som gillar Ecoflor kommer att älska vår nya butik Ecohome. Vi satsar mycket på att bygga miljöer och visa hur man kan matcha olika saker. Vi har byggt upp en hemtrevlig mix av inredning, prylar och blommor. Vi kommer även att sälja eko-städprodukter, säger Maria.

Hon har märkt att det finns två inriktningar hos kunderna. De som gillar att plöja igenom gamla grejer för att hitta rätt pryl, och de som tycker att det är lite krångligt att hitta rätt i utbudet.

Vi jobbar mycket med att sätta ihop kit, till exempel för den som ska flytta hemifrån. Vi älskar att sätta saker i sammanhang: Gillar du tallriken, matcha med den här skålen! Men vi har även delar i butiken där kunderna kan gå loss och botanisera själva bland fina prylar.

Till hösten är planen att komplettera butikerna med en inredningstjänst, som ska rikta sig till både företag och privatpersoner.

Vi vill visa att det finns alternativ till det maxade konsumtionssamhälle vi lever i. Det går att bygga fantastiska miljöer med återbrukade möbler och ekologiska växter, säger Maria.

 

För ytterligare information kontakta:

Maria Larsson, butiksinnehavare, 073-150 34 51.

Exempel på produkter som finns i butiken Ecohome.

Besök ReTuna

På ReTuna finns spännande evenemang, läs vad som står i årets program!

ReTuna på facebook

Ha full koll på allt som händer och följ ReTuna på Facebook.