Varningsskylt för vattenläcka

Vattenläcka i centrum

Uppdatering fred 23/11, kl. 09.00

Under natten lagades läckan och gropen är nu igenfylld. Nygatan kommer att hållas stängd under helgen så att marken får sätta sig i ordentligt eftersom schaktgropen blev såpass stor.

----------------------------------------------------------------------

Uppdaterat 16.12

Vattenläckan har uppstått på grund av att en huvudledning har gått sönder. Den troliga orsaken till läckan är på grund av sättningar i marken som orsakat ett brott på ledningen. I nuläget pågår grävningsarbete för att kunna laga läckan.

I närliggande fastigheter kan vattnet vara missfärgat men ingen ska vara utan vatten. Spola i kranen tills vattnet klarnar och undvik att tvätta vittvätt så länge vattnet är missfärgat.

Nygatan är avstängd mellan Kriebsengatan och Alva Myrdalsgatan och beräknas att öppnas upp för trafik tidigast i morgon eftermiddag, fredag 23 november. Avstängningen påverkar inte busstrafiken. 

----------------------------------------------------------------------

Uppdaterat 15.15 
Alla kunder har vatten. Vattnet kan vara missfärgat. Allt vatten är borta från gatan. Grävning pågår för att kunna felsöka och laga läckan. Nygatan kommer tidigast att öppnas igen i morgon eftermiddag (fredag 23 november). 

-----------------------------------------------------------------------

Just nu är det en akut vattenläcka på Nygatan i Eskilstuna centrum. Det är en huvudledning som gått sönder och felsökning pågår. Missfärgat vatten kan förekomma i närliggande byggnader. Nygatan är för närvarande avstängd i båda riktningarna från Kriebsensgatan till Alva Myrdalsgatan. Vänligen ta en annan väg. Vi uppdaterar denna information löpande.