Kartbild

Vattenavstängning norr om Årbyrondellen 7 juni

Klockan 20.00 på onsdag den 7 juni kommer vattnet att stängas av norr om Årbyrondellen, dvs. Skiftinge, Ärsta, Sundbyholm, Ostra, Mora och Jäders Mälby med omnejd. Detta på grund av att vi ska förnya våra vatten- och avloppsledningar. Arbetet kommer att pågå under natten till torsdag och beräknas vara klart kl. 06.00 den 8 juni.

Vi uppmanar alla berörda boende och verksamma att vid behov tappa upp vatten i förväg. Vattentankar kommer att finnas utställda vid ICA Maxi och vid miljöstationen i Ärsta, samt vid parkeringen före Sundbyholms camping för de som är i behov av dricksvatten under kvällen och natten. Ta med något att ta vattnet i. Vi hoppas att arbetet fortgå som planerat och att vattnet är igång igen beräknad tid.

När ledningsarbetet är klart och vattnet släpps på igen kan det vara något missfärgat. Undvik att dricka det missfärgade vattnet och avvakta med att tvätta vittvätt till dess att vattnet är klart. Spola gärna vattnet i en kran tills det är klart igen. Om vattnet ser vitt eller grått ut är det inte farligt att dricka utan kan konsumeras som vanligt. När vattnet kopplas på efter en avstängning kan nämligen små luftbubblor bildas när det tappas upp från kranen. Dessa bubblor kan då göra att vattnet ser vitt ut och är helt ofarligt att dricka.

Vi ber alla boende och verksamma i området om överseende för avbrottet. Håll dig gärna uppdaterad om arbetet på vår sida för driftinformation. Vid frågor, vänligen kontakta vår kundservice på 016-10 60 60. 

Här hittar du aktuell driftinformation.