Butiksbild från Ecoflor

Nu säljs miljövänligt odlade blommor på ReTuna

Nu sprider det sig en härlig blomdoft på ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna. Idag öppnar vi portarna för den miljömedvetna blomsterbutiken Ecoflor. En blomsterbutik med miljötänk på blommor och återbrukade krukor.

Ecoflor blomsterbutik på ReTuna säljer både snittblommor och krukväxter och tycker att det är viktigt att använda närodlade växter i sitt sortiment.

– Våra blommor är miljömärkta vilket innebär att de inte är besprutade, inte konstgödslade och har en hållbar odling. Det är viktigt för oss att primärt använda svenska aktörer och om vi tar våra dagsfärska tulpaner som exempel så kommer de från Hällby i Eskilstuna, säger Maria Larsson, butiksinnehavare till Ecoflor.

Det började med att Marias syster Karin, som har blomsterbutiken Decoflor i Eskilstuna, var på ett informationsmöte om att öppna butik på ReTuna. Och tanken på att kunna använda återbrukat material från ReTunas inlämningsdepå returen och kunna öppna en butik med närodlade växter blev ett klockrent koncept för systrarna.

– Vi vill vara lite egna och är båda är sakletare så detta passar oss verkligen perfekt. Det finns så fina saker som kommer in på returen på ReTuna. Vissa krukor använder vi som de är och andra gör vi iordning så de blir fina för försäljning, fortsätter Maria.

Det är även viktigt för Maria att det är färska och hållbara blommor i butiken.

– Exempelvis kommer våra Hortensior från Fjärås och vi ser det närodlade som något viktigt i vårt koncept. Och självklart ska alla blommor ha hög kvalité och lång hållbarhet.
Anna Bergström, centrumledare för ReTuna är glad över den nya butiken och hoppas på ett stort intresse från besökarna. 

– Det är spännande att se hur konceptet med ReTuna både inspirerar och smittar av sig, säger hon entusiastiskt. Och vad härligt att få in blommor i ReTunas lokaler.