Litauens energiminister besöker Eskilstuna Energi och Miljö

Den miljövänliga inriktningen som Eskilstuna kommun har gällande energi- och återvinningslösningar imponerar utomlands. Torsdag eftermiddag kommer en delegation från Litauen bland annat energiministern Rokas Masiulis till Eskilstuna Energi och Miljö för att titta och lära om kommunens energiproduktion.

En delegation på sex personer från Litauen kommer under torsdageftermiddagen besöka kraftvärmeverket i Eskilstuna för att se närmare på hur effektiv och miljövänlig elproduktion kan vara.

Hållbarhet alltid i fokus
– Vi är givetvis smickrade över att vi ses som förebild när det gäller hållbara lösningar i energiproduktion, säger Mats-Erik Olofsson, VD för Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Det är viktiga fokusfrågor för oss att se till att vi ger kommuninvånarna en fungerande vardag och inte minst på ett hållbart sätt, fortsätter han.

Effektiv användning av förnybartbränsle

Genom att värma större delar av Eskilstunas fastigheter med fjärrvärme kan vi samtidigt generera elkraft. Eskilstunas kraftvärmeverk eldas med förnyelsebara bränslen och med avancerade rökgasreningen.
– Genom den här processen framställer vi både el och värme, och det gör den till ett både ett ekonomiskt och miljöklokt alternativ, säger Ulf Björklund, energichef vid Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.