ReTuna nominerad till Återvinningsgalan 2015

Nu har Återvinningsgalans jury sammanträtt och kommit fram till vilka som är slutnominerade till de åtta olika priserna på Återvinningsgalan 2015, som arrangeras 25 november i Göteborg.

ReTuna är nominerad i kategorin:

Årets Förebyggare

Fakta om Swedish Recycling Awards:

Avfalls- och återvinnningsbranschen är en av de snabbaste växande marknaderna i Sverige och Europa. Svenskt kunnande och tekniska lösningar i främsta ledet vad gäller omhändertagande, behandling och insamling av avfall. Tillväxten ökar och trenden ser inte ut att vika av de närmaste åren med tanke på all den klimat- och miljödebatt som pågår i samhället idag.

Vi som ständigt och jämt, följer och analyserar, rapporterar och bevakar branschen ser att framtidstron spirar på det flesta håll. Svenskt kunnande har gott renommé ut i världen. Därför instiftade vi 2007 "Swedish Recycling Awards" för att premiera lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort avtryck i såväl företagets eller kommunens ekonomi som miljö.

Nu har Återvinningsgalans jury sammanträtt och kommit fram till vilka som är slutnominerade till de olika priserna på Återvinningsgalan 2015, som arrangeras 25 november i Göteborg.

Priser delas ut i åtta olika klasser och de nominerade är:

Årets Återvinningsanläggning:

Scandinavian Enviro Systems

All-Emballage

Recyctec

Årets Entreprenör:

Timrå Renhållnings AB

Logistikbolaget

Philip Eklöf, Office Recycling

Årets Avfallsbehandlare:

Renova

Kristianstad Renhållning

RGS 90

Årets Förebyggare:

ReToy

ReTuna

Karlstad kommun (skåpet TaGe)

Årets Miljöinitiativ:

Envir AB

Fågelmyra On Tour

Ystads kommun

Årets Opinionsbildare:

David Schelin, Ragn-Sells

Weine Wiqvist, Avfall Sverige

Årets Återvinningskommun:

Göteborgs Stad

Örebro Kommun

Region Västerbotten

Årets Specialpris:

Tomas Carlsson, Nodava

Ulrika Marklund, "Don´t tell the children"

Gästrike Återvinnare

ReTuna är nominerade som Årets förebyggare.

Priset tilldelas en person eller företag/verksamhet/organisation eller kommun som visar att det i praktiken är möjligt att förebygga avfall. Årets förebyggare ska utgöra ett bra exempel som är praktiskt genomförbart och kan inspirera andra till att arbeta förebyggande.