Vi arrangerar basketcup med Ren Attityd

Den 9 maj går startskottet för en av Sveriges största basketcuper, Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, i Eskilstuna. Ett stort ungdomsevenemang som arrangeras av oss tillsammans med Eskilstuna Basket och som handlar om mer än basket. Det handlar om Ren Attityd. Om att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö.

Snart slår vi upp portarna till 2014-års Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup! På fredag, den 9 maj, så är Eskilstuna rustat för att ta emot mer än 2 700 basketspelande flickor och pojkar, födda -98 till -03, som skall lira 576 matcher i 24 hallar under de tre dagar som cupen pågår i Eskilstuna. Eskilstuna Energi och Miljö Basket Cup, som nu spelas för 5:e året i rad i vår regi, är en av Sveriges största ungdomsbasketcuper. Men det handlar om mer än bara basket. För oss på Eskilstuna Energi och Miljö handlar det om att hjälpa barn och ungdomar att utvecklas och må bra. Vi jobbar med ett begrepp som heter Ren Attityd. Det är ett samlingsbegrepp som vi har valt att samla vårt arbete med sponsring av idrott, kultur och samhälle under. Vi riktar oss till alla Eskilstunabor men extra mycket till barn och ungdom.

Budskapet med Ren Attityd är att alla tar sitt ansvar och gör någonting åt de problem vi har i samhället. Att ta hand om sig själv, sina medmänniskor, och vår miljö. Att tänka på vår miljö - plocka upp skräpet efter dig, tänk klimatsmart. Och framförallt handlar det om omtanke - inte mobbing - inte våld. Därför tycker vi på Eskilstuna Energi och Miljö att det är otroligt viktigt att vara med och arrangera bland annat den här basketcupen. Det hjälper oss att föra fram budskapet.

Rolig fakta: Under cupens gång serveras ungefär 15 000 måltider till de 5 000 spelare, domare och funktionärer som deltar i cupen. En imponerande mängd mat och människor. Cirka 800 funktionärer arbetar under cuphelgen varje år. Merparten av dessa spelar i Eskilstuna Basket, är aktiva på annat sätt eller är anhöriga till medlemmar. Alla dessa ställer upp ideellt för att få se 2 700 ungdomar spela basket och ha kul under tre dagar.