Fjärrvärmekostnaden i Eskilstuna är bland de lägsta i landet

När fjärrvärmepriserna höjs med i genomsnitt 1,8 procent i länets kommuner så sänker Eskilstuna Energi och Miljö sitt fjärrvärmepris och hamnar bland de lägsta i landet. Det visar Nils Holgersson undersökningen som kartlagt avgifter och taxor för flerbostadshus i landets samtliga 263 kommuner.

- Vår styrelse har haft en långsiktig strategi att stabilisera priset på fjärrvärmen i Eskilstuna, säger Ulf Björklund, affärsområdeschef på Värme på Eskilstuna Energi och Miljö. Och det har nu visat sig i denna undersökning. Sänkningen är ett resultat av vår prismodellsförändring som har genomförts i två steg sedan år 2013, fortsätter Ulf.

På rankinglistan över de 263 kommuner som har fjärrvärme är Eskilstuna den 12:e billigaste kommunen. Priserna skiljer sig kraftigt mellan kommunerna och Gnesta är den dyraste kommunen.

Sedan 1996 ger Nils Holgerson-gruppen, med representanter från HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige, årligen ut rapporten "Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige". Här redovisas fakta bland annat om de prisskillnader som finns mellan olika kommuner. Fjärrvärmen är först ut i 2014 års undersökning.