Till sidans huvudinnehåll

Välkommen som kund hos oss!

Vi erbjuder trygga tjänster som får ditt hem och din vardag att fungera. Här har vi samlat länkar till "det bästa av det mesta" som du kan behöva veta om du precis blivit kund hos oss!

Låt oss kontakta dig digitalt, snabbt och hållbart

Vi tar steget mot enklare och snabbare sätt att nå dig på. Uppdatera dina kontaktuppgifter så hörs vi digitalt framöver!

Människor använder olika sorters media

Full koll via Mina Sidor

Som kund hos oss har du dina egna Mina Sidor på eem.se. Där kan du bland annat se dina fakturor och lämna mätarställning om du fortfarande har en vattenmätare som inte är fjärravläst. Du kan även följa din energianvändning och jämföra din användning mellan olika perioder.

Kvinna jobbar vid laptop

Fiber – för en uppkopplad vardag

Med EskilstunaFiber har du en uppkopplad vardag. Idag och Imorgon. Det är du som bestämmer vilka tjänster du vill ha hemma hos dig. Du väljer fritt bland bredband, telefoni, tv och andra fibertjänster och beställningen gör du direkt hos leverantören. 

Beställ bredband, tv och telefoni

Vi samarbetar med IP-Only för drift och tjänsteutbud. Alla fibertjänster hittar du i tjänsteguiden på eem.se/privat/fiber/tjansteguiden. Du kan även beställa direkt via den leverantör som du är intresserad av på sidan privat.globalconnect.se/eskilstuna.

Vatten och avlopp - ett evigt kretslopp

Du som bor i Eskilstuna använder i snitt 215 liter vatten varje dygn. Vattnet levereras in och ut via våra ledningsnät för dricksvatten och spillvatten som vi underhåller, reparerar och bygger ut vid behov. Ditt dricksvatten produceras i ett av våra fem vattenverk och det vattnet som du använt (spillvattnet) renas i något av våra fem reningsverk.

Kvinna bakar o läser recept på surfplatta

Elnät – stabil hemleverans av din el

Vi vet att vår elleverans hem till dig är en av de viktigaste förutsättningarna för att din vardag ska fungera. Bor du inom vårt elnätsområde har du hela 99,99 % leveranssäkerhet under hela året. Det gör oss till ett av vårt lands absolut tryggaste elnätsbolag. Totalt har vi bara runt 30 minuter avbrott årligen per kund. Inte illa med tanke på att den genomsnittliga avbrottstiden i Sverige är 60 minuter!

Det här innebär ditt elnätsavtal

Så fort du flyttat in och tänder lampan har du ingått ett elnätsavtal med det elnätsbolag som driver elnätet där du bor. Elnätsavtalet är knutet till en specifik adress och kan inte flyttas, så när du flyttar nästa gång behövs ett nytt avtal. Det är bara en person i hushållet som kan teckna avtal för elnät och det är personen som tecknar avtalet som är betalningsskyldig.

Därför betalar du elnätsavgift

Elnätsavgiften betalar du till ditt elnätsbolag. Den går till drift, underhåll och utveckling av det lokala elnätet. Utöver kostnaden för nyttjandet av elnätet och din elöverföring ingår även energiskatt och andra avgifter till myndigheter för elsäkerhet, nätövervakning och elberedskap. 

Automatisk avläsning av elmätare 

Vi fjärravläser din elmätare varje månad. På eem.se/minasidor kan du se mätvärden och följa din elanvändning.

Elljusslinga vid villa

Elhandel - det lönar sig att välja elavtal

Du är fri att välja vilket elhandelsbolag du vill köpa din el ifrån. Alla svenska elhandelsbolag upphandlar sin el via Nord Pool, som är den nordiska börsen för elhandel. Här sätts alla elpriser, som kan variera från dag till dag. Sverige är dessutom uppdelat i fyra elområden som kan ha olika prisnivåer beroende på tillgången på kraft i elnätet. 

Gör ett aktivt val
Om du inte tecknar ett elavtal hos ett elhandelsbolag får du ett anvisningsavtal med tillsvidarepris. Det är oftast högre än elpriset i ett tecknat elavtal. Du som har ett anvisningsavtal med tillsvidarepris kan när som helst teckna ett elavtal. Titta på din elfaktura eller logga in på Mina Sidor för att se vilken typ av elavtal du har. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på 016-10 60 60 eller kundservice@eem.se så hjälper vi dig!

Fjärrvärme - bekymmersfri uppvärmning som gillas av miljön

Fjärrvärme innebär att din bostad värms upp med hett vatten som transporteras hem till dig via rör i marken från ett kraftvärmeverk. Värmen kommer alltså inte från en panna eller pump i ditt hus utan längre bort ifrån. Men fjärrvärme är inte riktigt så fjärran som det låter, värmen kommer nämligen från vårt kraftvärmeverk mitt i centrala Eskilstuna. 

Bekvämt, bekymmersfritt och miljövänligt 

Som husägare har du stor möjlighet att påverka hur stor miljöpåverkan som uppvärmningen av ditt hus medför. Genom att välja fjärrvärme får du en uppvärmningsform som värnar om vår planet, både idag och i morgon. Fördelarna med fjärrvärme är många, men den viktigaste är helt klart dess låga miljöpåverkan. Fjärrvärme är även bekvämt och bekymmersfritt. Med några enkla knapptryckningar får du jämn och behaglig värme samt varmvatten från en fjärrvärmecentral som inte är större än ett badrumsskåp och som varken bullrar, luktar eller skräpar ner. 

Du kan läsa mer om fjärrvärme och göra en intresseanmälan på eem.se/fjarrvarme

Öka tryggheten med trygghetsavtal

Som fjärrvärmekund äger du din egen fjärrvärmecentral. Vi ansvarar för fjärrvärmen hela vägen från vårt kraftvärmeverk fram till ditt hus, men underhåll och reparation av anläggningen i ditt hus ansvarar du själv för. Om du inte har ett trygghetsavtal, för då tar vi hand om all skötsel åt dig.

Om du har ett trygghetsavtal undersöker och servar vi din fjärrvärmeanläggning regelbundet. Skulle några delar behöva bytas ut får du rabatt på reservdelarna. Dessutom rycker vi ut kostnadsfritt om olyckan skulle vara framme. Och vi är alltid bara ett telefonsamtal bort med råd och tips. Tryggt och säkert med andra ord. På eem.se/trygghetsavtal kan du läsa mer och även teckna trygghetsavtalet.

Dags att byta till en ny fjärrvärmecentral?

Fjärrvärmecentraler har mycket lång livslängd, men även pålitliga trotjänare blir med tiden trötta och slitna. När din central börjar visa tecken på att den fungerar dåligt kan det vara god idé att investera i en ny, innan den gamla går sönder.

Anlitar du oss för att byta fjärrvärmecentral så väljer du en trygg och säker lösning. Själva bytet utförs på några timmar och vi tar hand om allt från nedmontering av din gamla central till inkoppling av din nya. Är du berättigad till ROT-avdrag så hjälper vi dig med allt pappersarbete kring detta. Mer information om byte av fjärrvärmecentral finns på eem.se/fjarrvarmebyte.