Aktuellt

Här samlar vi artiklar, reportage och tips om allt som har med fiber och stadsnät att göra.

EEM förvärvar Eklångens fibernät

Eklångens fibernät byggdes av samfälligheten själva 2006 och har i dagsläget 78 aktiva portar. EEM har under hela tiden levererat tjänster till Eklångens fibernät. Nu har EEM fått förtroendet att förvärva Eklångens fibernät.

EEM beviljas bredbandsstöd för utbyggnad av fibernätet på landsbygden

Över 120 fiberanslutningar på landsbygden blir verklighet efter att EEM beviljats bredbandsstöd. Bredbandsstödet möjliggör anslutningar som tidigare ansetts för kostsamma för kunden.

Vi satsar på fiberutbyggnad på landsbygden

En stort antal fiberanslutningar på landsbygden kan bli verklighet genom EEM’s ansökan om bredbandsstöd. EEM satsar nu på att utöka fibernätet genom sin ansökan om bredbandsstöd hos Post- och telestyrelsen. Bredbandsstödet möjliggör anslutningar som tidigare ansetts för kostsamma för kunden.

Angående IP-Only's prishöjning

Det har kommit till vår kännedom att IP-Only genomför en nationell prishöjning som drabbar kunder i Eskilstunas stadsnät. Här hoppas vi kunna reda ut svaren på de frågor vi får in från er kunder.

Uppkopplad vardag – Fiber mer självklart än någonsin

Sverige är ett av de länder i världen där störst andel av befolkningen har tillgång till en modern, trådlös bredbandsanslutning.

Vi har pratat med Jimmy Persson, utvecklings- och säkerhetschef på Svenska Stadsnätsföreningen, som ger sin syn på de största snackisarna inom branschen just nu.

Nu är delar av nätet uppgraderat!

Under de senaste veckorna har delar av stadsnätet i Eskilstuna uppgraderats.

- Resultatet blev som vi önskade, ett mer driftsäkert fibernät. Uppgraderingarna har genomförts i delar av Borsökna, Mesta, Ärla, Torshälla, Roxnäs, Hällberga och Skogstorp, säger Ida Elings Högberg, stadsnätschef på Eskilstuna Energi och Miljö.