Till sidans huvudinnehåll
193/202 (visa lista)
Bild på elskåp med målade honungsbin

Nu förvandlas fler elskåp i Torshälla till konstverk

Grå och lite osynliga står de där längs våra trottoarer. Men tack vare elever på Eskilstuna folkhögskola förvandlas nu ytterligare några av kabelskåpen (ofta kallade elskåp) i Torshälla till konstverk.

2017, när Torshälla firade 700 år, målade konstelever på Eskilstuna folkhögskola motiv på 19 av stadens elskåp. Nu är det dags igen. Den här gången är det 25 elskåp som får ny look.

Eskilstuna Energi och Miljö äger elnätet i Torshälla - och därmed även kabelskåpen.

Det känns jättekul att ”låna ut” kabelskåpen till det här projektet. Konsten kommer säkerligen att pigga upp stadsbilden. Vi hoppas förstås också att projektet blir en liten pusselbit i att synliggöra det annars ganska osynliga elnätet, säger Lars-Olov Persson, driftchef inom elnät.

Temat för projektet, som är ett samarbete mellan Ebelingmuseet, Eskilstuna folkhögskola samt Eskilstuna Energi och Miljö, är ”Torshälla som stad”. Karta med samtliga elskåp och konstnärer finns att hämta på Ebelingmuseet och Torshälla bibliotek.

Den 4 juni träffades alla inblandade och gjorde en rundvandring i Torshälla. I filmen kan du se en del av konstnärerna och deras verk.