Till sidans huvudinnehåll

Vinter-slaw med rödkål, balsamvinägrett, äpple & pekannötter

Ett fettsnålt alternativ som en fräsch sallad brukar vara ett uppskattat inslag på julbordet. Testa den här goda råkostsalladen med massor av nyttigheter.

Ingredienser

500 gram rödkål
300 gram rödbetor
2 st äpplen (röda)
1 tsk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 msk pressad juice från en citron
2-3 msk rapsolja
1 tsk italiensk salladskrydda
Pekannötter
Persilja
Salt och peppar

Så här gör du

1. Strimla rödkålen och rödbetorna tunt. Vispa ihop balsamvinäger, honung, citronjuice, rapsolja och italiensk salladskrydda. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Blanda rödkål, rödbetor, äpple och dressingen.
Smaka av med salt och peppar.

2. Grovhacka pekannötterna och persiljan och strö över salladen. 

3. Njut av din vinter-slaw på julbordet!