Kraftvärmeverk

Värmen kommer från vårt kraftvärmeverk mitt i centrala Eskilstuna. Nyfiken på att se hur allting fungerar? I mån av tid, och när driftsäsongen tillåter, tar vi gärna emot studiebesök, framför allt från branschrelaterade företag, utbildningar och organisationer.

Kraftvärmeverket kan, till skillnad från ett värmeverk, ge både värme och el. Principen är lika enkel som genialisk. Trädtoppar, bark och andra avverkningsrester från skogsindustrin som annars hade gått till spillo, transporteras hit till kraftvärmeverket och bränns. Värmen i rökgaserna som bildas vid förbränningen får vatten i en jättelik behållare att koka och bli till ånga. Ångan driver en turbin, som i sin tur driver en elgeneratorer som alstrar elström. Värmen som är kvar i ångan används sedan till att värma fjärrvärmesystemets vatten.

Tillhör ni någon av ovanstående grupper och är nyfikna på att se hur det ser ut inne i vårt kraftvärmeverk? Fyll i intressanmälan och berätta för oss vilka ni är, om ni har speciella förväntningar på besöket eller särskilda behov.

Tänk på!

Inför ert besök vill vi att ni läser och signerar våra säkerhetsföreskrifter. Kvittensen lämnas till Eskilstuna Energi & Miljös guide i samband med besöket. Det är både för er och vår säkerhet.

Ladda hem kvittens
Kvittens Säkerhetsregler studiebesök.pdf 

Confirmation safety rules for study visit.pdf 

Intresseanmälan

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR