Entrén på ReTuna Återbruksgalleria

ReTuna återbruksgalleria

Kliv in bakom kulisserna i världens första återbruksgalleria och lär dig allt om återvinning och återbruk.

Vi välkomnar gymnasieklasser (och uppåt) och övriga besökare på studiebesök på ReTuna återbruksgalleria. Vi tar emot grupper på max 12 besökare vid samma tillfälle och är det en skolklass måste 1-2 lärare följa med gruppen.

Besökstid är normalt tisdagar eller onsdagar kl 10.00-16.00. Besöket inleds med samling innanför gallerians entré, där vår guide möter upp er. Sedan går ni vidare på en guidad tur igenom gallerian.

Minst en månad innan önskad besöksdag måste vi ha en intresseanmälan. Vi tar då kontakt med er och bokar in en passande dag.

Adressen till ReTuna är Folkestaleden 5.

Inställda studiebesök

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) har vi beslutat att i dagsläget inte ta emot några studiebesök. Bokade besök kommer att avbokas. 

 

Intresseanmälan

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR

Ekeby reningsverk.

Ekeby reningsverk

Var tar vattnet vägen när du spolar i toaletten? Hur fungerar egentligen ett reningsverk? Det och mycket mer får du reda på när du besöker Ekeby reningsverk.

Lilla Nyby Färgsortering.

Lilla Nyby återvinningscentral

Hur sorteras våra sopor? Vad görs egentligen på en återvinningscentral? Och hur mycket sopor slänger vi i Eskilstuna varje år? Det och mycket mer får du veta på ett studiebesök på Lilla Nyby återvinningscentral.