Föreningen med flera sporter

Idrott är ett hälsosamt sätt att ha kul och träffa kompisar på. Det gäller förståss alla - även den som har någon form av funktionsnedsättnnig. Parasport Eskilstuna välkomnar medlemmar oavsett handikapp.

Låt oss presentera föreningen i Eskilstuna som antagligen har flest sporter på sitt program: Parasport Eskilstuna. - Vi har bowling, handboll, fotboll, rullstolsinnebandy, elhockey, kälkhockey, friidrpott, boccia och några egna varianter söger Mikaael AXtelius, kanlist i Parasport Eskilstuna.   

- Det är viktigt att alla får en chans att idrotta säger Mikael Axtelius. Föreningen har funnits sedan 1980 och är en del av svenska Parasportförbundet. Sedan tre år tillbaka ingår Parasport Eskilstuna i föreningssamarbetet inom Eskilstuna-el. Det betyder bland annat att du som väljer elavtalet Eskilstuna-el kan kryssa för att Parasport Eskilstuna ska få ett bidrag av Eskilstuna Energi och Miljös sponsringspengar. 

Vad innebär det för er att vara ambassadörsförening inom Eskilstuna-el?

 - Det är toppen att få samarbeta med Eskilstuna Energi och Miljö. Genom att elkunderna kryssar för att vi ska sponsras få vi ett ekonomiskt tillskott. Men det är även värdefulltt att träffa andra föreningar i stan och utveckla samarbeten med dem. I vissa fall har vi kunnat hjälpa andra att handikappanpassa sin verksamhet säger Mikaael Axtelius. 

Om parasportföreningen i Eskilstuna

 

  • 170 medlemmar
  • Bowling är största idrotten
  • För alla åldrar
  • En av 44 lokala föreningar som ingår i samarbetet med Eskilstuna-el

Mer information om föreningen kan ni hitta på parasporteskilstuna.se

Händer som formar ett hjärta.

Eskilstuna-el – lokalt och smart

Eskilstuna-el är elavtalet med 100 % förnybar och lokalproducerad el och en unik prismix. När du tecknar Eskilstuna-el får du även möjlighet att bestämma vilken lokal förening som EEM ska sponsra.