Godare jul med ReTuna

Vissa styr kosan mot Ullared flera månader i förväg för att handla julklappar, andra trängs i butikerna dagarna innan jul. Vissa nätshoppar och håller tummarna att allt ska anlända i tid. Men vi vill slå ett slag för för en annan lösning: Hållbar julklappsshopping i ReTuna Återbruksgalleria.

-Hos oss handlar du i lugn och ro, i våra ljusa, luftiag lokaler. Men bäst av allt är att du kan shoppa loss ordentligt med gott miljösamvete, säger Anna Bergström, centrumledare för ReTuna Återbruksgalleria. 
Varje år julklappsshoppar snittsvensken för runt 3000 kr. Det inenbär mycket nya prylar, som kanske inte alltid är nödvändiga. 
- I en värld dä rshopping blivit ett miljöproblem krävs medvetna konsumenter och smarta lösningar för att det ska kunna ske en förändring. Särskilt kring jul är konsumtionen hög och vår planet får ta en stor smäll. Genom att aktivt välja att handla klimatsmart och ekologiskt gör du en stor insats för miljön, säger Anna Bergström. 
Systrarna Eva Medin och Anita Pettersson driver inredningsbutiken ReModa i ReTuna återbruksgalleria. De tipsar om att fynda fina detaljer till nära och kära. 
- Vi har massor av möbler ich inredningsprylar. Här finns något för de flesta men särskilt för de som gillar shabby chic, säger Eva Medin. 
Är du ute efter andra typer av julklappar, kika runt i de övrifga 13 butikerna i gallerian. Kombinera gärna julklappsshoppingen med en god lunch eller fika i café Returama. Kakfat gjorda av gamla assietter.

Besök världens första Återbruksgalleria

Shoppa klimatsmart! På ReTuna Återbruksgalleria är allt som säljs återbrukat, second hand, ekologiskt eller på något sätt hållbart producerat.