HK Eskil - Föreningen med små medel och stort hjärta

Du som väljer elavtalet Eskilstuna-el är med och stöttar det lokala föreningslivet. En av föreningarna som ingår i samarbetet är HK Eskil.

HK Eskil beskriver sig själv som en liten förening där kärleken till handbollen är stor. De har cirka 200 medlemmar och i år firar de 50 år som förening. Ända sedan starten 1971 har de varit en social plats för alla som vill spela handboll. Och om inte alla på egen hand kan hitta till handbollen, då får handbollen hitta till dem.

”Här får man spela för att man tycker  att det är kul och det finns en plats för alla oavsett nivå. Vi vänder oss till allt från tvååringar och upp till seniorer.”

En del i HK Eskils verksamhet är att nå ut till fler barn och ungdomar i idrottssvaga områden, för att ge dem möjlighet till en aktiv fritid. Det har de gjort genom olika satsningar, som till exempel Streetgames och Hand the Ball i Årby. 

- Det har blivit väldigt populärt och framgångsrikt! Genom satsningarna har vi nu också kunnat starta upp ett eget lag utifrån ungdomarnas egna önskemål där Lucas, som driver Hand the ball, är tränare. Det är såklart jättekul och det känns som att vi har nått fram dit vi vill, säger Lina Wretling Alvenius, ordförande I HK Eskil. 

Vem kan bli medlem hos er?

– Alla som tycker om handboll! Här får man spela för att man tycker att det är kul och det finns en plats för alla oavsett nivå. Vi vänder oss till allt från tvååringar och upp till seniorer. För de allra minsta är det fokus på grovmotoriska rörelser, rörelser till musik och lekar med och utan boll. Allt för att de små ska hitta glädjen i att röra sig, säger Lina Wretling Alvenius.

HK Eskil och Eskilstuna-el

HK Eskil har valt att ingå i samarbetet inom Eskilstuna-elGenom att välja Eskilstuna-el som ditt elavtal stöttar du föreningen och hjälper dem att växa. 

Vad betyder samarbetet för er?

– Eskilstuna-el betyder jättemycket för oss. Genom vårt samarbete har vi som en liten förening haft möjlighet att synas och det har haft stor betydelse när pandemin har gjort att mycket hos oss stått på paus.

I höstas kunde man  för första gången nominera sin favoritförening inom Eskilstuna-el. HK Eskil utsågs till Årets förening, och fick förutom titeln även 15 000 kronor.

Hur kändes det att vinna den utmärkelsen?

– Det var mycket känslor när vi fick reda på att vi hade vunnit. Det var stort att man hade tänkt på oss och det vi gör. Vinsten ska definitivt gå ut till alla medlemmar på något sätt. Vi hoppas på att kunna ha en föreningsdag eller kickoff tillsammans efter sommaren för att inleda något som vi hoppas blir en helt vanlig säsong, avslutar Lina Wretling Alvenius.