Kvinna ligger i sängen och använder surfplatta

Fiber på Oloflundsvägen och Aroniavägen

Surfa, streama, kolla på tv, jobba... fiber ger dig och ditt hem ökade möjligheter idag och i framtiden. Vi har lång erfarenhet av att bygga och utveckla fibernätet i Eskilstuna. Beställ idag och du blir inkopplad i samband med elanslutningen. Betalar gör du när installationen är slutförd.

Ta chansen och anslut dig idag till kampanjpriset 19 900 kr (ord. pris 24 900 kr). Sista dag att beställa fiber till kampanjpris är 31 mars 2023. Din fiberanslutning levereras tillsammans med din elanslutning, som även den tillhandahålls av EEM. 
Erbjudandet gäller enbart dig som fått ett personligt utskick.

Vi ser gärna att ni i samband med er fiberbeställning ligger på er el-entreprenör att göra en sk. ”Föranmälan om elanslutning” på Elsmart. Leverans och driftsättning av fiber kommer att ske i samband med att elen levereras. 

Välkommen till en uppkopplad vardag!

Fiberinstallationen i fyra steg

Fiberinstallationen består av fyra steg, följ processen för just ditt område via den här webbsidan. 

1. Framdragning av fiber

Från att vi tagit emot ett signerat avtal räknar vi att det tar cirka 16 veckor för att ge dig en uppkopplad vardag. 

Arbetet startar med att vi gräver ner fiberkablar i marken fram till din tomtgräns. När kablarna ligger i marken är nästa steg att leda in dem på din tomt.

2. Grävning på egen tomt

För att leda in fiber från tomtgränsen till bostaden behöver en skyddsslang grävas ner i marken på din tomt. Du kan gräva själv eller göra en tilläggsbeställning av grävning i orderformuläret. 

Om du gräver själv rekommenderar vi att du gräver en ränna som är 40 cm djup och 20 cm bred. Det är viktigt att du gräver hela vägen från tomtgräns till husvägg där användarnoden ska sitta.

4. Användarnoden – spindeln i nätet

För att kunna ansluta din bostad monterar vi en användarnod på väggen inne i ditt hus. Vi sätter upp noden i samband med håltagningen i husväggen. Förbered arbetet genom att bestämma var i huset noden ska sitta. Du behöver vara hemma för att släppa in våra tekniker vid installationen. Du aviseras via brev ca fem dagar innan din planerade installation. 

Om nodens placering

  • Noden placeras i anslutning till hålet i husväggen.
  • Noden behöver el för att fungera och bör monteras inom en meter från ett eluttag.
  • Noden placeras fritt på en vägg.
  • Noden får inte sitta i våta eller kalla utrymmen.

5. Installation och driftsättning

När användarnoden är monterad kopplar vi in fiber i din bostad. Efter det aktiverar kommunikationsoperatören anslutningen och meddelar tjänsteleverantörerna att du har fiber. Du väljer själv vilka tjänster du vill ha för telefoni, internet och tv i tjänsteguiden. Du hittar mer om tjänsteguiden här