Till sidans huvudinnehåll

Teckna elavtal

Vi är ditt lokala elbolag och vår vinst går tillbaka till din vardag. Du får alltid fossilfri el när du tecknar ett elavtal hos oss, oavsett vilket elavtal du väljer.

Jag vill bli kund

Jag ska flytta

Jag är redan kund

InformationNu är det fritt fram för privatpersoner att teckna Eskilstuna-el igen! Teckna Eskilstuna-el här. Är du intresserad av rörligt timpris? Läs mer om hur du tecknar ett avtal med rörligt timpris här.

Teckna nytt elavtal hos oss

Hos oss kan du både teckna elavtal som privatperson och teckna elavtal för företag. När du tecknar ett elavtal hos oss får du alltid fossilfri el, vilket betyder att elen inte produceras direkt från fossila bränslen som kol, gas eller olja. De fossila bränslena tar lång tid att bilda och lagren minskar snabbt. Dessutom är det en resurs som förr eller senare kommer ta slut, vilket är anledningen till att det är bra att teckna ett fossilfritt elavtal.

Teckna elavtal som är bra för miljön

Vår el är inte bara fossilfri, utan du kan även välja att teckna ett elavtal med Bra Miljöval-el. Bra Miljöval märkningen betyder att elproduktionen uppfyller Naturskyddsföreningens tuffa miljökrav och de elbolag som blivit godkända kan sälja förnybar el som är märkt med Bra Miljöval. Tecknar du ett sådant elavtal, garanteras du att få el som är förnybar och produceras av vind- eller vattenkraft, solkraft eller biobränsle, vilket är bra för miljön.

Lägg till närproducerad Solkraft från Lilla Nyby i ditt elavtal

Är du en medveten konsument som försöker minska ditt klimatavtryck? Lägg till närproducerad el från vår alldeles egna solcellspark på Lilla Nyby på inköpslistan! Läs mer och gör din beställning här för att lägga till solkraft till ditt befintliga elavtal.

Viktigt att tänka på när du tecknar nytt elavtal

Innan du tecknar ett nytt elavtal måste du kontrollera när ditt nuvarande elavtal löper ut. Om du bryter ett pågående avtal kan du bli skyldig att betala en ersättning till ditt nuvarande elhandelsbolag. Kontakta dem om du är osäker på vad som gäller för dig.

Vilket elavtal ska du välja när du tecknar nytt?

Vi erbjuder flera olika typer av elavtal för att du ska kunna hitta det alternativ som passar dig bäst. Dels kan du välja mellan rörligt elavtal, fast elavtal eller ett rörligt elavtal med timpris. Med ett rörligt elpris styrs priset av marknaden och baseras på elbörsens spotpriser, vilket innebär att din elkostnad kan variera från månad till månad.

Du kan även välja något av våra elavtal Mixpris eller Eskilstuna el. Då får du både fast och rörligt elpris i ditt elavtal och kan känna dig trygg och smart eftersom en del av din förbrukning baseras på ett fast elpris medan den andra delen baserar på ett rörligt elpris - vilket minskar och sprider risken för ett högt elpris. När du tecknar Eskilstuna-el får du dessutom möjlighet att bestämma vilken förening vi ska sponsra.

Tecknar du ett elavtal med ett fast elpris, innebär det att du får ett tryggt elavtal som varar under längre tid. Elpriset är detsamma dygnet runt och året om under avtalsperioden. Fördelen med fast elavtal är att du vet vad din elkostnad blir i förväg då det inte påverkas av elmarknadens prisförändringar.

Teckna elavtal oavsett bostadsform och vart du bor

Du kan teckna ett elavtal hos oss, oavsett vilken bostadsform du bor i och vart du bor. Här kan du teckna ett elavtal till lägenhetelavtal till villa och elavtal till sommarhus. Villa har oftast en högre elförbrukning medan lägenhet ofta har den lägsta elförbrukningen. Det är viktigt att du är noggrann med vilket elavtal du väljer, så du får det elavtal som passar dig och din boendeform bäst. Detta är extra viktigt om du exempelvis bor i en villa som kräver större elförbrukning. Då kan ditt val av elavtal ha en stor påverkan på priset.

Trots att vi är ett lokalt elbolag som producerar el i Eskilstuna, kan du självklart även teckna elavtal hos oss om du bor i andra städer. Det är exempelvis många bosatta i Västerås och Örebro som tecknar elavtal hos oss.

Teckna ett elavtal och ge tillbaka

Någonting som är unikt för vårt elbolag, är att vi är ett elbolag som verkar för att din vardag ska fungera på bästa möjliga sätt. Då vi ägs av Eskilstuna kommun, går vinsten tillbaka till kommunen och används i det kommunala välfärdsuppdraget. Det innebär att pengarna kan användas till saker som cykelbanor, nya fotbollsmål, lysa upp promenadstråk samt få unga i arbete, vilket gynnar alla Eskilstunabor i vardagen. Tecknar du elavtalet Eskilstuna-El, kan du vara med och bestämma vilken förening vi ska stödja.

Vi är ett schysst elbolag

Vi är certifierade med Schysst elhandel, ett certifikat som sätter tydlighet och ärlighet mot kund i fokus. Läs mer om Schysst elhandel här.